maanantai 24. kesäkuuta 2013

Mökillä on hyvä olla


Suurin osa suomalaisista suuntaa juhannuksena mökille emmekä me olleet poikkeus. Isovanhemmat odottivat innolla pojan tuloa enkä voinut pettää heitä jäämällä kotiin. Juhannukseen kuului perinteistä saunomista, uimista ja grillailua.  En ole vähään aikaan syönyt niin paljon mitä parin päivän aikana tuli ahmittua.

Mistä kiipeilijän juhannus on tehty? Omasta ajasta ilman lasta, aurinkoisesta säästä, hyttisistä, paarmoista, mankasta, pädistä ja tietysti kivistä. Mökillä olemisen parhaisiin puoliin kuuluu ehdottomasti lapsen hoitopalvelu. Meillä isovanhemmat asuvat sen verran kaukana, että lapsen vahtiminen arkisin ei onnistu. Juhannusaattona pojan aamutoimien jälkeen vilkutin pojulle hyvästit, kun heitin pädin autoon ja koiran takakonttiin. Suuntanamme oli suljantien boulderit.

Noilla kivillä on tullut jokunen kerta vierailtua ja muistan ensimmäiset visiitit kiville,  ne näyttivät isoilta ja pelottavilta. Ilokseni sain huomata että oma rohkeus on kasvanut ja nyt työstin muutamaa uutta reittiä, joita en ollut ennen yrittänyt. Muutama tunti vierähti todella nopeasti ja ennen kuin huomasinkaan rupesi käsistä loppumaan voimat. Pitää se myötää, että voimien vähetessä mieli rupesi kaipailemaan pojun luo ja hyvillä fiiliksillä päätin yksinäisen kiipeilyreissun. Mitä reissusta jäi käteen? Levännyt ja vapautunut mieli, yksi 6b ja 7a sekä uusia ahaa elämyksiä muutaman reitin kanssa. Tätä haluan kyllä lisää, joten eiköhän tämä porukka vielä tänä kesänä mökille mene. Jos saisin vielä jonkun kaverin mukaan köyden toiseen päähän, niin pääsisi haukkavuoren mahtavia maisemia ihailemaan.

Loppuun kuvia joilla ei ole mitään tekemistä kiipeilyn kanssa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti