lauantai 23. maaliskuuta 2013

Uuden karheeta


Miltä se tuntuu kun vietät monta päivää netissä vertaillen kamoja toisiinsa? Pohdit ja pähkäilet mikä on paras juuri sinulle. Löydät hyvän tuotteen ja kaupan mistä niitä saa. Viime hetkellä muutat mieltäsi ja taas epäröit. Lopulta keräät itsesi ja painat lähetä nappia ja kuumotus alkaa. Ensin tulee tilausvahvistus ja päivän päästä tilaus on lähtenyt. Saat koodin josta voit seurata paketin matkaa ja päivittäin katsot missä se on. Aika tuntuu matelevan, odotat ja odotat. Viimein paketti on tullut Suomeen. Nyt ei mene enää pitkään, mutta vasta pari päivän päästä ovikello soi ja lähetti on oven takana. Otat paketin vastaan ja avaat sen. Uuden kaman tuoksu on jotain ihanaa, täynnä odotuksia ja haaveita tulevista retkistä. Samalla vanhan hyvän palvelijan hylkäys koskee sydämessä, kun jotain tuttua ja turvallista poistuu kuvioista.

Kaikki alkoi siitä, kun lopulta annoin itselleni luvan tilata uudet valjaat. Olen käyttänyt muutaman vuoden Petzlin Luna valjaita. Aikoinaan ihastuin niiden ulkonäköön ja siihen miten hyvältä ne tuntuivat päällä. Nyt tunnen itseni petetyksi, kun katson valjaitani niistä on kulunut kangas puhki lenkkistä josta köysi kulkee. Kavereilla on paljon Petzlin valjaita eikä kenelläkään ole valjaat kuluneet samasta paikasta. En sitten tiedä onko kyseessä valmistusvirhe vai onko valjaat olleet todella niin kovalla käytöllä. Joka tapauksessa uudet oli saatava oman turvallisuuden takia ja päätin, että en osta toisia Petzlin valjaita.

Mitkä sitten ostaisin? Black diamond kuulosti hyvältä vaihtoehdolta, ja rupesin selailemaan valjaita läpi. Esiin nousi kaksi valjasta, jotka sopisivat tarkoitukseeni Black diamond lotus ja siren. Molemmissa on säädettävät jalkalenkit siltä varalta, jos haluan käydä jääkiipeilemässä. Lotus näytti asiallisemmalta, mutta hinta oli sitä vastaan. Vaikka olin valmis maksamaan hieman enemmän valjaista niin se että kyseisen valjaan postikulut olisivat olleet jostain mystisestä syystä kympin enemmän kuin Sirenin niin päätin tilata jälkimmäisen vaihtoehdon. Nähtäväksi jää kadunko päätöstä, mutta ajattelin sporttiahan tässä eniten kiivetään niin hyvin kevyt sporttivaljas voi olla eduksi. Ensi vaikutelma ei vakuuta varustelenkit sijoittuu hieman oudosti ja jalkalenkit vaatii totuttelua, mutta kunhan pääsee testaamaan tosi toimissa niin tietää mitä tuli ostettua.
Kuva täältä



Mitä kamafriikki tekee, kun on juuri tehnyt päätöksen tilata edullisemmat valjaat? Antaa luvan itselle tilata uudet kiipeilytossut. No, joo lähti taas lapasesta. En voinut tilata vain valjaita vaan mukaan tarttui La Sportiva pythonit. Perustelin itselleni, että kerran tilataan ulkomailta niin tilataan kaupasta jossa on edulliset tossut. Olen useamman vuoden käyttänyt La sportivan tossuja ja miksi hyvää merkkiä vaihtamaan, kun se sopii hyvin omaan jalkaan. Nykyisten miurojen ollessa liian isot halusin napakat lähetys tossut ulkoreissuille. Nyt tuntuu, että sain juuri sellaiset.

Kuva täältä


Kevättä ja ulkokautta odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti