torstai 4. huhtikuuta 2013

Levoton mieli


Aurinko paistaa ja lämmittää ilmaa. Se on kohta täällä, niin kuin aina ennenkin. Se on lämmin aalto, joka pyyhkii ylitsesi astuessa ulos. Tunnet jotain uutta mitä et ole tuntenut pitkään aikaan. Huomaat kuinka kroppa muistaa jotain, mitä aivot eivät vielä ole rekisteröineet. Kevät. Sisäkausi alkaa olemaan lopuillaan ja kohta kirmataan ulkona kallioiden ja kivien kimpussa. Sisälläni jokainen solu huutaa ulos, pois tunkkaisista ja pölyisistä halleista. Haluan taas tuntea kylmän kiven sormissani ja auringon lämmön ihollani. Haluan projektoida, kokea tuskastumista ja epätoivoa flow kokemuksia unohtamatta. Haluan iloita hetken, kun opin uutta ja projekti saa päätöksen, sitten siirryn kohti uusia haasteita.

Olen kuin hevonen joka tietää pääsevänsä kohta ulos kirmaamaan virheämmille laitumille, mutta ei vielä. Ei tänään eikä huomenna, kun katson ulos lunta riittää ja jääpuikot roikkuu talon räystäillä. Pian se tapahtuu, joka rauhoittaa vaeltelevaa mieltäni. Ajatukset ovat alkaneet harhailemaan keskeneräisiin projekteihin. Yöllä herään kesken ihanaa unta lapsen kitinään, jossa projektoin lähikallion reittiä. Kesken aamupuuron keiton tajuan miettiväni yhtä boulderkiveä, jossa yksi loistava reitti odottaa nousuaan. Parin viikon päästä pääsen hakemaan pädin talvivarastosta ja sitten kausi alkaa.

Uuden asunnon kallioseinämä tarjoaa pientä kivaa tekemistä. Siitä on turha odottaa löytävänsä 8a projekteja tai edes seiskoja, mutta kuinka moni voi sanoa takapihallaan löytyvän kiivettävää? Pikainen lumikenkäretki paljasti muutaman kivan näköisen helpon linjan, joiden puhdistaminen kutsuu. Tahdon päästä nyt jo kiven kimppuun harjaamaan ja kokemaan ensi nousun ilon. Huokaus, ei vielä. Malta hetki, se on sen arvoista. Päätän hakea toisen kupillisen kahvia, jonka jälkeen suuntaan keiville mankan peittämien otteiden pariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti