torstai 26. kesäkuuta 2014

Sportti kauden avaus

No, olinhan minä käynyt peräti kaksi kertaa tänä keväänä köysittelemässä ennen tätä, mutta nyt tuli kiivettyä jokin uusi reitti köydellä. Se on harvinaista herkkua tällä seudulla, missä on vain muutama kallio lähistöllä ja helpoimamt reitit on aika päiviä sitten kiivetty. Kevät ja alku kesä on sujunut enemmän kiveä halaten, joka on johtunut boulderoimisen helppoudesta. Kun on sopiva hetki että voi mennä, niin ei muuta kuin kamat autoon ja menoksi. Sisimmässäni olen kuitenkin kaivannut köysikiipeilyä. Sitä tunnetta, että kädet on ihan pumpissa ja klippi pitäisi tehdä.

Yksi reitti, jota muistan katselleeni kun isot pojat sitä kränkkäsi oli Juha-Matti Vainio. Reitin alussa on kapuaminen isolle hyllylle josta ensimmäinen klippi tehdään. Muistan katselleeni reitin alkua ja miettiväni, että en ikinä uskalla kiivetä tuota alkua ilman varmistusta, sillä ensimmäinen klippi näytti aloittelijan silmin olevan hirveä korkealla. Todellisuushan on se, että otteet on hyviä kahvoja ja aika huono tuuri saa olla että siitä tipahtaa.

Reitti itsessään on lyhyt ja hyvin bouldermainen, siis sen pitäisi toimia pehmeänä laskuna köysittelyyn näin boulderkauden jälkeen. Todellisuudessahan juuri tuo bouldermaisuus piti minut pitkään poissa tuolta reitiltä. Muuvit reitille oli viime kesänä tehty ja jotenkin muistissa, ja nyt lähdin koittamaan miltä reitti tuntuisi tänä kesänä. Jatkojen vienti sujui muuveja hakiessa, mutta ankkureille mentiin. Toinen kerta sujui jo hieman paremmin ja nyt mentiin reitti yhdellä levolla. Toki kolmas yritys pitää tehdä. Kolmas ei tällä kertaa sanonut totta, mutta sen verran hyvä fiilis yrityksestä jäi, että päätin käydä vielä kerran ennen kuin pitäisi ruveta pakkaamaan kamoja.


Neljällä kaikki sitten natsasi kohdilleen, vaikka auringon paiste kuinka yritti panna kapuloita rattaisiin paistamalla suoraan silmiin niin, että pariin otteeseen en ollut täysin varma missä seuraava ote oikein on. Kaikesta huolimatta ankkureille mentiin ja helpotus oli suuri. Tästä jäi kyllä niin hyvä fiilis, et pitää lähteä useammin köysittelee. Harmi vaan et lähistöllä olevien kiipeämättömien reittien määrä vain alkaa olla vähäinen ja vaikeus on jotain ihan muuta.

3 kommenttia:

 1. Eikun vaan jatkot rocinantelle ja kränkkäämään! Ei siinä sen vaikeempia muuveja ole kuin tuossakaan, mutta niitä on useempia putkeen! Hienosti vedetty toikin, siinä saa kyllä kiivetä siltä hyllyltä toppiin!

  -Sami

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon! Ja nythän siel on Antin uus 7a+, jolle voit toiston tehdä! ;-)
  Ansa

  VastaaPoista
 3. Kiitti. Joo, kyllähän sitä Rocinantee pitää tänä kesänä käydä koittaa, ja jos se rupee tökkii niin onneksi on nyt uusi reitti mitä käydä koittaa :)

  VastaaPoista