torstai 18. huhtikuuta 2013

Color white


Lueskelin kipuilua blogia, jossa Dru kertoi testistä jolla voisi testata millainen kuntoilija olet eli nyt on mahdollisuus löytää omaa persoonallisuuttasi kuvaava väri. Pakkohan se oli itsekin käydä moinen testi tekemässä. Tulokseksi tuli valkoinen. Mitä ihmettä, en varmasti ole valkoinen. Enhän minä pidä edes valkoisesta väristä. Rupesin kuitenkin lukemaan mitä ominaisuuksia valkoiseen kuuluu ja pelottavan moni osui oikeaan.

Disciplined and independent, Whites are self-organized and attracted to physical exercise they can structure at their own pace.

Minäkö muka itsenäinen ja kurinalainen? Niin se vaan taitaa olla, että erityisesti kiipeilyssä koen tekeväni työtä vain itseni takia ja usein oma beta on paras beta. Sen olen tajunnut tässä vuosien saatossa, että etenen omaa tasaista vauhtia. En voi kilpailla muiden kanssa vain itseni, ja siksi koen lähes velvollisuudekseni opettaa itseä treenaamaan, jotta saisin kaiken mahdollisen irti tästä kehosta.

Much thought goes into each element of a White’s exercise program—and a program it is, complete with categories for cardio, strength, and flexibility

Hmm… tunnistan kyllä tuon piirteen itsessäni, ja koen joka päivä huonoa omaa tuntoa kun minulla ei ole tiukkaa treeni ohjelmaa jota noudattaa. Kuuluun niihin ihmisiin, jotka tekevät kaiken mitä treeni ohjelmassa on. Olen kokenut pettäväni itseni, jos en ole pystynyt tekemään jotain treeniä niin kuin olen suunnitellut ollessani matkoilla tai sairaana. Nyt koen, että olosuhteiden pakosta en noudata treeni ohjelmaa vaan pyrin tekemään tilanteen ja fiiliksen mukaan jotain järkevää. Yleensä joka viikko käyn vähintään pari kertaa kiipeilemässä kerran viikossa boulderia projektointia ja campustelua. Köydellä mennään milloin mitäkin. Lisäksi teen joka viikko keskivartalo treenin ja jonkun aerobisen lenkin juosten tai nyt pyöräily kauden alettua myös fillaroiden.

Whites require orderly environments for exercise, which provide the necessary calm for them to relax and receive the mental benefits of exercise as well as the physical.

Olen kyllä huomannut miten tärkeä rauhallinen ympäristö onnistuneelle suoritukselle.  Ihmisten hälinässä on vaikea keskittyä ja erityisesti köysikiipeilyssä tarvitsen pienen rauhoittumisen ennen vaikean reitin kiipeämistä, jolloin käyn läpi reitin muuvit ja keskityn hengitykseen. Kun rupesin pohtimaan ulkoboulder kertoja niin kyllä parhaat kiipeilyt ovat olleet yksin tai koiran kanssa. Mitä se kertoo minusta? Antisosiaalinen tyyppi vai joku joka haluaa välillä rauhoittua metsän keskellä yksinään.

Paljon sai pohdintaa aikaiseksi yksi testi. Tutkistelua sisimpään, uusia huomioita itsestä, joka nostatti hyviä muistoja mieleen. Näitä on kiva tehdä, mutta niitä ei pidä ottaa liian vakavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti