keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Katsaus vuoteen 2013

Vuoden vaihtuminen saa ihmiset lupailemaan milloin mitäkin elämäntaparemonttia  nyt aloitan laihduttamisen, uuden harrastuksen tai teen sen ulkomaan matkan. Minulla ei ole ikinä ollut tapana tehdä uuden vuoden lupauksia enkä suoraan sanottuna ole niitä ikinä ymmärtänyt. Miksi luvata jotain vain vuodeksi, kun siitä voi tehdä elämän tavan? En siis usko uuden vuoden kynnyksellä luvatusta laihdutus projektista tulee sen suurempaa hittiä kuin aikaisemminkaan aloitetuista projekteista, jos sitä todella haluaisi laihtua niin eikö siihen olisi ryhtynyt aikaisemmin?

En siis tee lupausta vuodelle 2014, vaan jatkan elämääni niin kuin tähänkin asti nauttien jokaisesta päivästä (mikä on välillä hankalaa). Sen sijaan voisin tehdä yhteenvedon menneestä vuodesta ja mitä siitä jäi käteen.

1.  Blogi näki päivän valon
Miten ristiriitaiset tunteet olivat kun käynnistin blogin, lukeekohan blogia kukaan ja mitä sinne kirjoittaisin? Jaksanko kirjoittaa sitä kuukautta pidempään? Blogi on edelleen pystyssä ja siellä vierailee ihmisiä päivittäin. Suureksi ihmetykseksi suosituin teksti on Raskaus ja kiipeily, are you crazy? Tämä on mielenkiintoista, että moni on kokenut tekstin kiinnostavaksi ja ilmeisesti siitä on ollut apua, ja olen iloinen jos olen pystynyt tarjoamaan vertaistukena jollekin raskaana olevalle kiipeilijälle :)

2. Paluu kalliolle ja kiville
Mahassa lenteli muutama perhonen kun keväällä tein ensimmäisiä reissuja ulos. Miltä boulderointi taas tuntuisi? Kroppa muisti kyllä miten ulkona toimitaan, vaikka pää oli hetkeksi unohtanut. Hyvin pian kävi selväksi, että kunto oli kohdillaan ja pystyin palamaan vanhoille projekteille.

3. Greidi nousee, jos nousee
Jokainen kiipeilijä varmasti tietää tuntee, kun haluaa saavuttaa jotain uutta ja jostain syystä greidin nosto hivelee itsetuntemusta. Onhan se siistimpää sanoa kiipeävänsä hieman kovempaa kuin aikaisemmin. Itsellä köyden puolella tapahtui greidin nousua plussan verran, mutta boulderin puolella pysyttiin samassa kuin aikaisemmin. Köysi puolella tuli kesän aikana aika vähän kiivettyä ja todelliset haasteet jäävät odottamaan seuraavaa kesää. Boulderia kiipesin ulkona enemmän kuin aikaisemmin, jonka ansioista voin hyvällä omalla tunnolla sanovani kiipeäväni 7A boulderia ulkona.

4. FA Karelia express
Ei mikään erityinen linja, ei todellakaan jälkipolville hehkuttamista, mutta ensinousu on aina ensinousu etenkin kun se on kiipeilijälle elämänsä ensimmäinen ja pääsee ekaa kertaa nimeämään reitin. Lämmöllä muistelen reissua Moisseenvaaraan ja hienoja hetkiä, mitä sain kokea hyvässä seurassa. Näitä reissuja lisää.

5. Paluu töihin ja arkeen
Ehkä sellainen asia, mitä ei halua muistella, mutta mikä on todellisuutta nykyisin joka päivä. Vaikka itse töihin paluu on sujunut kaikilta osin mainiosti, pojan päivähoito rullaa omalla painollaan ja poju viihtyy siellä, mieli vaeltelee eikä ota asettuakseen. Uusi vuosi tulee olemaan erilainen, joka tarkoittaa toivottavasti yhden projektin päättymistä, mutta mitä sen jälkeen tapahtuu sitä ei kukaan vielä tiedä. Avoimin mielin suunnataan kohti tulevaa.

6. Kiipeily etenee
Loppu vuosi toi muutoksia kiipeilyyn ja pystyin treenaamaan. Pojan kasvaessa miehen ja pojan yhteinen aika lisääntyi, joka antoi minulle mahdollisuuden päästä omille reissuilleni. Pystyin miettimään etukäteen mitä tekisin ja ainakin osittain sain sen myös toteutettua. Parhaimmillaan sain/saan kolme kertaa viikossa käydä kiipeämässä ilman poikaa, ja jossain vaiheessa rupesi tuloksiakin tulemaan.

7. Voeman kisat
Jännitin todellakin niitä kisoja ja olin varma, että olen ihan paskassa kunnossa. Samalla mietin myös miten kotona menee, kun olen pois kotoa ensimmäistä kertaa puolet päivästä. Kisathan sujui omalta kohdaltani hyvin eikä kotonakaan ollut tapahtunut mitään ihmeellistä. Kaikki meni niin kuin piti, uusia reissuja odotellessa.

Sitä mitä uusi vuosi tuo tullessaan, ei voi tietää, mutta odotan hyviä kiipeily hetkiä, paljon naurua ja iloa, pieniä onnistumisen tunteita ja uusia oivalluksia. Treeni puolella on uusia ajatuksia ja tavoitteita, mutta kerron niistä ehkä  joku toinen kerta. Pojan kasvua on mukava seurata joka päivä opitaan jotain uutta. Puhetta tulee paljon tosin emme taida vielä  puhua samaa kieltä. Olisikohan jollakin olemassa yksivuotiaan sanakirjaa? Monesti pojua seuratessa tuntee itsensä välillä vanhaksi, kun toinen kiipeää kymmenettä kertaa tuolin päälle hymyillen leveästi onnistuessaan. Sen ilon, tekemisen riemun ja pitkä jänteisyyden, kun saisin omaan tekemiseenkin.

12 kg rakkautta



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti