keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Muscle-up

Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja joskus siitä kuulee puhuttavan palomiespunnerruksena. Kyseessähän telinevoimistelijoiden perus repertuaariin kuuluvasta liikkeestä, mutta nykyisin siitä taidetaan puhua enemmän crossfittaajien keskuudessa. Muscle-up on erinomainen liike yläkropan harjoitteluun, siksi sen pitäisi olla tuttu myös kaikille kiipeilijöille. Liikkeessä yhdistyy leuanveto ja dippi eli vetävä ja työntävä liike, joka tekee siitä oikein tehtynä hyvin näyttävän näköisen ja ennen kaikkea hyvin haastavan liikkeen.

Törmäsin ensimmäisen kerran muscle-up liikkeeseen Gimme Kraft! kirjassa ja vaikeus oli merkattu pro tason puolelle eli ihan aloittelijoilta homma ei varmasti onnistu. Kuvasarjan mies saa liikkeen näyttämään hyvin helpolta, sen kun vain vedät leuan ja punnerrat tangoon päälle. Jos tangolla tehtävä versio onnistuu helpposti, niin aina voi ruveta harjoittelemaan samaa renkailla. Muistan katselleeni noita kuvia ja ajatelleeni, että tuo olisi kiva joskus osata.

Tällä viikolla käydessäni leikkipuistossa pojun kanssa päähäni juolahti, että voisin kokeilla päästä yhden kiipeilytelineen tangon päälle. Kun muita ihmisiä ei näkynyt, niin uskaltauduin pelleilemään ja kokeilemaan muscle-uppia. Yllätyin, kun pääsin tangon päälle. Kyseessä ei ollut täysin tyylipuhdas suoritus, mutta en sitä odottanutkaan kun kokeilen liikettä ensimmäistä kertaa.  Näköjään muscle-up kuuluu nyt minunkin treeni repertuaariin, ja harjoitukset puhtaan muscle-upin saamiseksi ovat alkaneet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti